miercuri, 10 februarie 2010

GLUMA

Copilul îl intreabă pe tatăl lui ce înseamnă politica. Tatăl îl pune pe genunchi şi începe să-i explice aratând exemple:

-Fii atent copilaş, eu aduc banul in casă, deci eu sunt CAPITALISMUL. Mama are grijă de bani, deci ea este GUVERNUL. Bunicul tău are grijă ca totul sa fie in regulă, deci el este SINDICATUL. Babysitterul nostru este CLASA MUNCITOARE si cu toţii muncim ca Tu, POPORUL să te simţi bine si sa nu-ţi lipsească nimic. Iar Fraţiorul tău de cateva luni este VIITORUL nostru comun.

Copilaşul reţine tot ce a auzit şi merge la culcare. În timpul nopţii se trezeşte pt.că fraţiorul lui plânge, aşa că trebuia schimbat pampersul. Se ridică şi vrea să-i zică mamei ce se întâmpla, dar aceasta doarme atât de adânc,încât nu reuşeste s-o trezească. Intră să-i spună babysitterului, dar tatăl lui tocmai se hârjonea cu ea în pat în timp ce bunicul lui trăgea cu ochiul prin fereastră. Nimeni nu-l observă, aşa că merge inapoi in pat.

Ziua urmatoare tatăl îl întreabă daca poate să spuna cu propriile cuvinte ce inseamnă politica. Copilaşul îşi aminteşte de cele vazute noaptea si raspunde:

-Politica este când CAPITALISMUL profită de CLASA MUNCITOARE în timp ce SINDICATUL priveşte neputincios. GUVERNUL doarme, nimeni nu bagă în seamă POPORUL, iar VIITORUL nostru este in r..at.

Un comentariu:

vlad.mircea. spunea...

intr-adevar asta e una dintre definitii

Trimiteți un comentariu