duminică, 7 martie 2010

CACI EU STIU GANDURILE

„Căci Eu ştiu gândurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” Ieremia 29: 11

D. Elton Trueblood, un mare teolog din secolul XX, a scris: „Credinţa nu înseamnă a crede fără dovadă, ci a te încrede fără rezerve.” Ce adevăr minunat! „Credinţa nu înseamnă a crede fără dovadă, ci a te încrede fără rezerve.”
De multe ori noi nu putem înţelege toate lucrurile care se întâmplă în vieţile noastre. Există lucruri care nu prea au sens pentru noi. Trăim adeseori vremuri dureroase, care ne fac să ne întrebăm dacă Dumnezeu chiar are un plan pentru noi.
Dar chiar în astfel de situaţii trebuie să ne încredem în totalitate în Dumnezeu. Trebuie să avem o credinţă fără rezerve!
Cum putem face acest lucru? Înţelegând adevărul din Romani 8: 28-29: „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. Căci pe aceia, pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie cel întâi născut dintre mai mulţi fraţi.”
În acest pasaj avem cuvântul sinergie, care provine din cuvântul lucrare. Dumnezeu lucrează cu putere în viaţa ta, folosind circumstanţele vieţii tale spre binele tău. Iată de ce poţi să te încrezi pe deplin în Domnul, chiar şi atunci când lucrurile nu merg aşa cum ai vrea tu.
Da, Dumnezeu are un plan pentru viaţa ta, iar acesta trebuie să devină scopul tău.
CREDE CĂ DUMNEZEU LUCREAZĂ TOATE LUCRURILE ÎNSPRE BINELE TĂU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu