duminică, 7 martie 2010

PRAJITURA FANTOMA

Prajitura ‘Fantoma’
Ingrediente:
• 1 l lapte
• 1 unt topit şi răcit (în reţeta originală e margarină, dar noi nu consumăm această aberaţie culinară din plastic, aşa că am înlocuit cu unt)
• 6 ouă
• 250 g zahăr
• 1 esenţă vanilie (sau rom, după preferinţe)
• 9 linguri făină

Se freacă (sau, mai simplu, se mixează) gălbenuşurile cu zahărul, adăugându-se esenţa, untul topit şi răcit, făina şi laptele.
Se bat albuşurile spumă şi se toarnă peste compoziţie amestecându-se uşor, apoi se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată. (E nevoie de o tavă mare. Dacă e şi înaltă e şi mai uşor de manevrat, pentru că la introducerea in cuptor avem o compoziţie lichidă)
Se dă la cuptor 10 minute la foc mare şi 40 de minute la foc mic.

Se face extrem de uşor şi repede (aşa cum îmi plac mie reţetele :) ) şi este foarte gustoasă. Se numeşte „fantomă” pentru că, deşi în tavă se pune o singură compoziţie, când este gata apar 3 trei straturi: făina formează o foaie, laptele şi gălbenuşurile o budincă, iar albuşurile se ridică deasupra ca o glazură:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu