duminică, 7 martie 2010

“Rugati-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi” (Luca 6:28)
Nu se poate să treci prin viată fără să suferi sau să fii dezamăgit din cauza cuiva. Dar dacă crezi că ceea ce ti-a făcut acea persoană a fost rău, asteaptă să vezi ce va face amărăciunea. Ea iti va amplifica durerea, iti va afecta atitudinea, iti va controla starea de spirit si te va face să-ti pierzi prietenii.
Putine lucruri sunt mai rele decât cineva care doreste doar să vorbească despre “ce mi-au făcut mie”.
Debarasează-te de listele cu greselile altora. Arde-le! Dacă stii unde le-ai ascuns, asta inseamnă că nu ai renuntat incă la ele.
“Dacă iertati oamenilor greselile lor, si Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greselile voastre. Dar dacă nu iertati oamenilor greselile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greselile voastre” (Matei 6:14-15).

“Dimineata eu imi indrept rugăciunea spre Tine, si astept” (Psalmul 5:3)
Poate crezi că duci lumea pe umeri, dar nu e asa! Este lumea lui Dumnezeu, nu a noastră.
La inceputul fiecărei zile Dumnezeu ne aminteste că El are un plan, că El controlează rezultatele si că ii pasă de fiecare aspect din vietile noastre.
Modul in care ne trezim in fiecare dimineată stabileste tonul intregii zile, asa că incearcă următoarele: primul lucru mâine, stai câteva clipe singur cu Dumnezeu. Nu incerca să stai o oră, pentru inceput ajung cinci minute. Dacă ai o agendă de parcurs, uită-te la ea impreună cu Isus. Pe măsură ce o parcurgi, iti vor apărea anumite ingrijorări.
Incredintează-I-le Lui. Poate ai observat că te ingrijorează o anumită intâlnire sau problemă. Cere-I intelepciune. Dacă nu-ti dă un răspuns imediat, trebuie să stii că El doreste să te increzi in El. El a pregătit ceva mai bun pentru tine, ceva la care tu nu te-ai gândit incă. Multi dintre noi isi incep ziua ingrijorati, in grabă, plini de teamă sau repeziti. Dar noi nu trebuie să facem asa. Ziua incepe oricum; de ce să nu o incepem cu Isus? Avem noi oferte mai bune? Oricum vom avea primul gând, vom rosti primul cuvânt, asa că de ce să nu fie adresate lui Dumnezeu, inaintea Căruia toate ingrijorările noastre dispar? Putem face lucrul acesta. Ne putem incepe ziua cu Dumnezeu.
Stai o clipă si meditează la acest verset: “Satură-ne in fiecare dimineată de bunătatea Ta, si toată viata noastră ne vom bucura si ne vom veseli” (Psalmul 90:12).

„Mare bucurie să socotiţi, fraţii mei, când cădeţi în felurite ispite,
ştiind că încercarea credinţei voastre lucrează răbdarea;
Iar răbdarea să-şi aibă lucrul ei desăvârşit, ca să fiţi desăvârşiţi şi întregi, nelipsiţi fiind de nimic.
Şi de este cineva din voi lipsit de înţelepciune, să o ceară de la Dumnezeu, Cel ce dă tuturor fără deosebire şi fără înfruntare; şi i se va da.
Să ceară însă cu credinţă, fără să aibă nicio îndoială, pentru că cine se îndoieşte este asemenea valului mării, mişcat de vânt şi aruncat încoace şi încolo.” Iacov
Nu ştiu cum aţi reacţiona voi, dar cu siguranţă puţini aţi fi cei care ar considera un intrus ca fiind un bun prieten. Deşi sună ciudat şi pare o nebunie să facem lucrul acesta, este exact modul în care ne cere Iacov să reacţionăm atunci când vine vorba de problemele şi încercările vieţii.
Versetul de astăzi ne atenţionează că în viaţă problemele si încercările vor veni. Iacov spune „atunci când treceţi prin felurite încercări” şi nu „dacă se va întâmpla aceasta.” Cu toţii cred că avem probleme.
Ceea ce îi diferenţiază însă pe cei ce au credinţă de restul lumii, este modul în care aceştia acceptă şi gestionează provocările ce apar. Noi putem accepta cu bucurie şi în pace greutăţile vieţii, pentru că avem siguranţa că Dumnezeu se va folosi de ele pentru a întări credinţa noastră şi a ne face mai puternici în faţa suferinţelor.
Am considerat o credinţă autentică, acea credinţă ce poate fi testată. Această credinţă rămâne puternică chiar şi atunci când viaţa ajunge cioburi. Viaţa crestină este plină de noi începuturi, iar acestea apar datorită încercărilor şi crizelor prin care ne este îngăduit să trecem. Aceste timpuri de încercare nu sunt însă o pricină de cădere, ci o modalitate de a ne dovedi credinţa în Dumnezeu.
Aşa că, să nu fii surprins atunci când „vei trece prin felurite încercări”. Ci aminteşte-ţi în orice vreme că Dumnezeu ţi-a promis că va fi prezent în mijlocul problemelor tale.
NU POŢI EVITA PROBLEMELE, DAR LE POŢI ÎNFRUNTA PRIN PUTEREA LUI DUMNEZEU.

„Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.” 1 Ioan 1:9-
Vrei să experimentezi iertarea lui Dumnezeu?
Modul cel mai potrivit pentru a porni pe drumul care duce către iertare, este prin a-ţi asuma total şi personal toată responsabilitatea pentru păcatele pe care le-ai săvîrşit. Nu mai da vina pe alţii. Nu-ţi mai acuza părinţii, societatea sau pe Dumnezeu pentru problemele tale. Spune doar atît: ”Doamne sînt vinovat şi am nevoie de iertare!”
Aşa cum ne descoperă cartea Neemia, aceasta este exact şi formula pe care cei din Iuda au folosit-o pentru a dobîndi iertarea lui Dumnezeu. După ce s-au uitat înapoi la acţiunile săvîrşite, ei şi-au însuşit păcatele şi au recunoscut că pentru ceea ce au făcut merită să fie judecaţi şi să primească pedeapsă, nu să fie iertaţi.
Dar cînd s-au întors la Dumnezeu cu sinceritate, umilinţă şi pocăinţă, Dumnezeu i-a iertat!
Pentru faptele pe care le-am săvîrşit şi noi merităm pedeapsa lui Dumnezeu. Dar cu toate acestea putem beneficia de iertare. Pentru că Dumnezeu este în acelaşi timp atît dreptate cît şi dragoste, de aceea şi noi putem avea parte de har şi de iertarea pe care n-o merităm.
Acest adevăr este subliniat de apostolul Ioan care ne spune că: „Dacă ne însuşim responsabilitatea pentru săvîrşirea păcatelor comise şi le mărturisim înaintea lui Dumnezeu, Dumnezeu ne iartă şi ne curăţeşte de orice nelegiuire”!
Eşti gata ca în această zi să-ţi asumi responsabilitatea faţă de toate faptele pe care le-ai săvîrşit şi mărturisindu-ti păcatele, să-ţi ceri iertare înaintea lui Dumnezeu pentru orice vinovăţie? Dumnezeu ne-a promis prin Cuvîntul Său că toţi cei ce-şi vor mărturisi păcatele vor fi iertaţi şi curăţiţi de orice nelegiuire, fiindcă iertarea este darul pentru care s-a rugat Hristos atunci cînd era răstignit pe cruce.
CÎND ÎŢI ÎNSUŞEŞTI RESPONSABILITATEA PENTRU PĂCATELE SĂVÎRŞITE ŞI LE MĂRTURISEŞTI ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU, PRIMEŞT


În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme, n-a ajuns desăvârşit în dragoste.” I Ioan 4:18
În cartea sa: „Stând pe promisiuni ori pe premize”, James Moore a povestit o întâmplare deosebită trăita de Bennet Cerf, un autor şi un publicist respectat. Într-o seară acesta a fost invitat de televiziunea NBC, să participe în cadrul unei emisiuni intitulată: “Conversa’ie liberă”.
Producătorul acelei emisiuni şi-a propus să aloce cele 30 de minute ale emisiunii pentru a găsi răspuns la întrebarea: „Care este lucrul de care oamenii se tem cel mai mult astăzi?”
În timpul emisiunii, cei invitaţi la acel talk-show au discutat despre tot felul de factori şi fenomene care îi înfricoşează pe oameni. După mai multe intervenţii, cei din platou au ajuns la un consens acceptând că ceea ce produce oamenilor cea mai mare teamă, este un posibil atac nuclear!
Când moderatorul emisiunii se pregătea să anunţe această concluzie şi-a dat seama că Bennett Cerf n-a spus nici un cuvânt în toată emisiunea, şi l-a întrebat dacă este de aceiaşi părere cu ceilaţi invitaţi.
Când i s-a dat cuvântul, Cerf a început să vorbescă cu o voce caldă, spunând moderatorului: ”n-am intervenit în discuţia purtată de ceilalţi invitaţi, pentru că eu sunt de o altă părere. Pentru mine factorul care mă înfricoşează cel mai mult este „teama de a nu mai fi iubit, pentru că numai dragostea izgoneşte frica!”
După aceasta mărturisire, Cerf a continuat spunând că atunci când dragostea încetează, toţi ceilalţi factori, provoacă frica. După intervenţia lui, emisiunea s-a încheiat cu o chemare la dragoste, subliniindu-se că numai acolo unde este o dragoste adevărată, nu mai este nici un motiv de teamă.
IUBEŞTE SINCER ŞI NU VEI MAI AVEA NICI UN MOTIV DE TEAMĂ!

„Ah! Doamne Dumnezeule, iata, Tu ai facut cerurile si pamîntul cu puterea Ta cea mare si cu bratul Tau întins: nimic nu este de mirat din partea Ta!” Ieremia 32: 17
Se poate ca astazi sa te gasesti în valea adînca a deznadejdii. Sau se poate sa fii în locul care te-ar face sa afirmi: „Ei, mai bine nici ca se putea.” Sau poate, esti sortit mediocritatii în casnicie, în relatia cu copiii sau în cariera ta.
Dumnezeu are atît de multe pentru tine!
Da, se poate sa îmi spui: „Eu am problemele mele. De fapt, am atît de multe probleme în viata mea, lucruri despre care tu nu stii.” Se poate sa fie chiar asa, însa tu nu stii un lucru: Dumnezeu e mai puternic decît problemele tale. În 1 Ioan 4: 4 ni se spune: „pentru ca Cel ce este în voi, este mai mare decît cel ce este în lume.”
Permite-mi sa te întreb acum: Care este lucrul pe care îl ceri de la Dumnezeu cu privire la viata ta? Te întreb, pentru ca Dumnezeu vrea sa faca lucruri marete în viata ta, lucruri pe care mintea ta nu si le poate imagina.
Gîndeste-te putin la ceea ce îti spune Dumnezeu în Isaia 43: 19: „Iata, voi face ceva nou, si-i gata sa se întîmple: sa nu-l cunoasteti voi oare? Voi face un drum prin pustie, si rîuri în locuri secetoase.”
Cu alte cuvinte, Domnul Dumnezeu te întreaba: „Priveste! Nu vezi? Nu simti? Nu simti lucrul acesta pe care îl fac pentru tine?”
Dumnezeu foloseste punctele slabe din viata ta spre gloria Sa. Atunci cînd lucrurile par a fi pe fagasul gresit, chiar atunci, El intervine în viata ta. Domnul vrea sa faca lucrurile noi în viata ta.
Crezi ca Dumnezeu poate face lucruri marete în viata ta, chiar acum? Dumnezeu va împlini lucrurile pe care tu le crezi ca se vor împlini.
Acum tu spui: „E imposibil!” Uite ce spune Scriptura în Romani 8: 31: „Daca Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastra?”
Daca esti copilul lui Dumnezeu, atunci El este cu tine. Asa ca, nu te mai îndoi de faptul ca El doreste sa faca lucruri mari în viata ta.
DUMNEZEU VREA SA FACA LUCRURI MARETE ÎN TINE SI PRIN TINE. ASA CA VINO LA EL CU TOT CEEA CE ÎTI PARE IMPOSOBIL DE REALIZAT!

„Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învăţătura este de la Dumnezeu, sau dacă Eu vorbesc de la Mine.” Ioan 7:17
Trăim cu toţii într-o societate în care trebuie să facem o mulţime de alegeri. Există atâtea opţiuni când vine vorba de luarea unei decizii, încât oamenii obişnuiţi pot fi copleşiţi.
Şi nu mă refer aici la deciziile privind culoarea cămăşii pe care urmează să o îmbraci sau ingredientele sandvişului pe care vrei să îl mănânci. Nu! Acestea nu sunt atât de importante în marea listă a problemelor. Există însă alte alegeri pe care trebuie să le luăm, care îşi pun amprenta asupra vieţilor noastre: de exemplu, decizia de a fi sinceri cu amicii noştri sau de a fi cinstiţi în afaceri.
Să luăm decizii corecte este un element vital în viaţa noastră de creştini. Unii oameni, aşa cum au fost Adam şi Eva, au făcut alegeri greşite. Iar în cazul lor, rezultatul este că întreaga omenire trebuie să platească pentru deciziile pe care le-au luat. Alţii însă, aşa cum sunt Moise sau Daniel, au luat decizii corecte şi au dovedit în acest fel că sunt oameni cu o credinţă mare.
A lua decizii corecte este un lucru foarte important pentru vieţile noastre, fiindcă viaţa ne este modelată de hotărârile pe care le exprimăm. Prima dată noi luăm o decizie, iar apoi această decizie îşi pune amprenta asupra noastră. Suntem liberi să alegem cum vom acţiona, dar nu şi să alegem consecinţele comportamentului nostru.
Persoana care ai devenit este rezultatul deciziilor pe care le-ai luat în trecut. Domnul Isus ne spune azi că El ne va face cunoscută voia şi adevărul lui Dumnezeu, dacă dorim să le împlinim. Aşadar, dacă astăzi trebuie să iei o decizie grea, mergi la Dumnezeu şi la Cuvântul Său şi cere călăuzire. Te asigur că o vei primi!
SĂ IEI DECIZII CORECTE ESTE UN LUCRU VITAL, PENTRU CĂ, INDIFERENT DE CE DECIZIE AI LUAT, ACEASTA ÎŞI VA PUNE AMPRENTA ASUPRA TA!
S-ar putea să îţi placă şi:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu